Content Letselschadespecialisten is aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

De Stichting Keurmerk Letselschade is in 2008 opgericht op initiatief van een groep advocaten- en letselschadekantoren, in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland en De Ombudsman. De Stichting Keurmerk Letselschade is later opgegaan in het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Waarom een Nationaal Keurmerk Letselschade?

Slachtoffers van een ongeval hebben bij het verhalen van schadevergoeding vaak behoefte aan juridische bijstand. Een goede rechtshulpverlener is onafhankelijk, deskundig, duidelijk, transparant en integer.

Het is voor een slachtoffer lastig om vast te stellen of een rechtshulpverlener die eigenschappen bezit. Daardoor kan het gebeuren dat slachtoffers van een ongeval een verkeerde keuze maken en ontevreden raken over hun rechtshulpverlener. Een vervelend gevolg kan zijn dat de schaderegeling in het slop raakt.

Wat houdt het Nationaal keurmerk Letselschade in?

Het Nationaal Keurmerk Letselschade ontwikkelt en handhaaft kwaliteitsnormen voor rechtshulpverleners die actief zijn in letselzaken. Het gaat hierbij om letselschadeadvocaten en letselschade-experts. Het Nationaal Keurmerk Letselschade omvat een aantal belangrijke waarborgen, zoals onafhankelijkheid, deskundigheid, transparantie, communicatie en duidelijkheid. De normen worden regelmatig gecontroleerd. Met het register van het Nationaal Keurmerk Letselschade is het gemakkelijker een goede keuze te maken uit de diverse rechtshulpverleners.

Audit bij Content Letselschadespecialisten

Content Letselschade ondergaat vanuit het Nationaal Keurmerk Letselschade elke drie jaar een keuring. Een aantal bevindingen daarbij zijn:

  • De score is op alle onderdelen (zoals Deskundigheid, Communicatie, Praktijkvoering) maximaal.
  • Kernwaarden zijn: goed, snel, transparant, deskundig en eerlijk
  • De reactietermijn is zeer snel (1-3 dagen)
  • De doorlooptijd van een dossier ligt beduidend lager ten opzichte van collega's

Nationaal Keurmerk Letselschade Letselschade

Meer informatie over het Register Letselschade vindt u op https://deletselschaderaad.nl/register/