Content Letselschadespecialisten is aangesloten bij het Keurmerk Letselschade

 

De Stichting Keurmerk Letselschade is in 2008 opgericht op initiatief van een groep advocaten- en letselschadekantoren, in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland en De Ombudsman

Waarom een Keurmerk Letselschade?

Slachtoffers van een ongeval hebben bij het verhalen van schadevergoeding vaak behoefte aan juridische bijstand. Een goede rechtshulpverlener is onafhankelijk, deskundig, duidelijk, transparant en integer.

Het is voor een slachtoffer lastig om vast te stellen of een rechtshulpverlener die eigenschappen bezit. Daardoor kan het gebeuren dat slachtoffers van een ongeval een verkeerde keuze maken en ontevreden raken over hun rechtshulpverlener. Een vervelend gevolg kan zijn dat de schaderegeling in het slop raakt.

Wat houdt het Keurmerk Letselschade in?

De Stichting Keurmerk Letselschade ontwikkelt en handhaaft kwaliteitsnormen voor rechtshulpverleners die actief zijn in letselzaken. Het gaat hierbij om letselschadeadvocaten en letselschade-experts. Het keurmerk omvat een aantal belangrijke waarborgen, zoals onafhankelijkheid, deskundigheid, transparantie, communicatie en duidelijkheid. De keurmerknormen worden regelmatig gecontroleerd. Door middel van het keurmerk is het gemakkelijker een goede keuze te maken uit de diverse rechtshulpverleners.

Audit bij Content Letselschadespecialisten

Content Letselschade ondergaat vanuit het Keurmerk Letselschade elke drie jaar een keuring. Een aantal bevindingen daarbij zijn:

  • De score is op alle onderdelen (zoals Deskundigheid, Communicatie, Praktijkvoering) maximaal.
  • Kernwaarden zijn: goed, snel, transparant, deskundig en eerlijk
  • De reactietermijn is zeer snel (1-3 dagen)
  • De doorlooptijd ligt beduidend lager ten opzichte van collega's