Bedrijfsongevallen

Bij bedrijfsongevallen is de werkgever in veel gevallen aansprakelijk. In welke situaties is dat het geval? Hoe pakt u het aan als u een schadevergoeding wilt eisen? Content Letselschadespecialisten is u graag van dienst bij het verhalen van letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval.

Bedrijfsongeval en aansprakelijkheid werkgever

Met name in de bouw en in de productie zijn grotere en kleinere bedrijfsongelukken aan de orde van de dag. U kunt de letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval verhalen, maar ook wanneer uw werkgever met betrekking tot de arbeidsomstandigheden in gebreke is gebleken, is verhaal mogelijk.

Letselschade verhalen bij bedrijfsongevallen

Bedrijfsongevallen ontstaan onder allerlei omstandigheden, bijvoorbeeld als:

  • Uw werkgever teveel van u heeft gevraagd
  • Specifieke arbeidsomstandigheden tot letselschade hebben geleid

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van ondeugdelijke materieel of een te hoge werkdruk. Stuk voor stuk omstandigheden die tot een ongeluk met als gevolg letsel kunnen leiden. Overal waar uw werkgever tekort is geschoten is het mogelijk om de letselschade te verhalen.

Lastige situatie bij bedrijfsongelukken

Natuurlijk kan het lastig zijn om uw werkgever aansprakelijk te stellen wanneer u schade heeft geleden als gevolg van een bedrijfsongeluk. Toch hoeft u daarin niet terughoudend te zijn. Uw werkgever is vrijwel altijd goed verzekerd. Maar als u er desondanks tegenop ziet, nemen wij contact op om het verhaal van de letselschade in gang te zetten en alles in goede harmonie met uw werkgever af te handelen.

Meer weten over de aansprakelijkheid van uw werkgever in specifieke situaties? Lees meer over werkgeversaansprakelijkheid bij bedrijfsongevallen.

Verkeersongevallen in werktijd

Wist u dat uw werkgever ook aansprakelijk is voor letselschade door verkeersongevallen die gebeuren in werktijd? Ook al is het ongeval uw eigen schuld? Daarvoor dient de werkgever volgens een uitspraak van de Hoge Raad een verzekering te hebben met een behoorlijk dekking. Content Letselschadespecialisten wijst u graag de weg in deze lastige materie en zorgt voor een correcte en snelle afhandeling van uw letselschade.

Meer informatie? Lees meer over werkgeversaansprakelijkheid voorverkeersongevallen in werktijd.

Gerelateerde artikelen bedrijfsongeval

Letselschade door bedrijfsongeval; Is de werkgever aansprakelijk?
Verkeersongeval in werktijd? Aansprakelijkheid werkgever!
Uitglijden of vallen op de werkplek; Is de werkgever aansprakelijk?
Werkgever aansprakelijkheid voor niet afsluiten goede verzekering