Letsel door een verkeersongeval

Het verkeer is oorzaak nummer één waar het om letselschade gaat. De gevolgen voor u als slachtoffer zijn in veel gevallen zeer ingrijpend. Omdat u gewond bent geraakt is het wellicht onmogelijk uw werk, studie of huishouden normaal te doen. 

Een re-integratietraject of revalidatietraject kan noodzakelijk zijn om u weer aan de slag te krijgen. Ook kunnen kosten ontstaan voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of persoonlijke verzorging.

De schuldvraag bij een verkeersongeval

Wanneer de schuldvraag tot discussie met de aansprakelijke verzekeraar leidt, staan wij u graag bij. Het beoordelen van de aansprakelijkheid is nu eenmaal werk voor deskundigen. Goede kennis van de wet en de jurisprudentie is daarbij een eerste vereiste.

Eigen schuld bij een verkeersongeval

Veelvoorkomend misverstand is dat u nooit iets kunt verhalen als het ongeval uw eigen schuld is. Niets is minder waar.

Fietsers en voetgangers

Als fietser of voetganger geniet u vergaande bescherming. Ook als u zelf schuld draagt aan het ontstaan van het verkeersongeval. Dat is geregeld in artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Lees hier verder hoe een en ander in de wet geregeld is.

Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)

Heeft u een Schadeverzekering voor Inzittenden afgesloten, dan vergoedt uw eigen verzekeraar de letselschade altijd, als ware u een onschuldige tegenpartij. Maar uw verzekeraar benadert u  ook als ware u een tegenpartij. Dan is bijstand van een letselschadespecialist dus noodzakelijk om er zeker van te zijn dat u krijgt waar u recht op heeft.

Verkeersongeval in werktijd. Werkgever aansprakelijk

Een verkeersongeval dat door eigen schuld gebeurt, kan zelfs op de werkgever worden verhaald als het in de baas zijn tijd is gebeurd. De meeste werkgevers zijn hier goed voor verzekerd.

Klik hier voor meer informatie over een verkeersongeval in werktijd. 

Aansprakelijkheid van de wegbeheerder

Naast het verkeersongeval ontstaan door aanrijdingen met derden, vormt het verkeersongeval ontstaan door fouten van de wegbeheerder een aparte categorie. Het gaat dan om ongevallen die voortvloeien uit een gebrekkige toestand van de weg. De wegbeheerder zal veelal een Gemeente of Provincie zijn. De discussies over de aansprakelijkheid zijn niet eenvoudig. Graag neemt Content Letselschadespecialisten u het werk uit handen.

Gerelateerde artikelen verkeersongeval:

Aansprakelijkheid wegbeheerder
Slecht wegdek oorzaak letselschade
Verkeersongeluk door een onveilige verkeerssituatie
Letselschade bij fietsers of voetgangers
Schade inzittenden